Follow us

Video klipovi

Imamo 41 gostiju na mreži
Dobrodošli OJKG na „Sajmu obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija“
OJKG na „Sajmu obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija“ PDF Štampa El. pošta
Napisao Omladina JAZAS-a Kragujevac   
utorak, 03 april 2018 18:00

Jedanaesti po redu „Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija“ koji Šumadija sajam organizuje pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, a u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i školskom upravom, održan je u periodu od 29. do 30. marta.

Oba dana aktivisti Omladine JAZAS-a Kragujevac, sa volonterima Kancelarije za mlade Kragujevac, predstavili su svoje programe, promovisali preventivno ponašanje i realizovali radionice sa mladima koji se pripremaju za tržište rada.

Slika preuzeta sa http://sumadijasajam.rs

Velika zainteresovanost bila je za isprobavanjem simulacionih naočara. Uz informativan razgovor sa našim aktivistima o štetnim efektima korišćenja psihoaktivnih supstanci, zainteresovani posetioci Sajma imali su prilike da se oprobaju u sprovođenju jednostavnih aktivnosti (pozivanje taxija, kucanje sms poruke, hodanje po pravoj liniji itd.) uz simulacione efekte prevelike upotrebe alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci.

Naočare simuliraju efekte uticaja alkohola na ljudski organizam: smanjena opreznost, usporene reakcije, zbunjenost, izobličenje vidnog polja, promena percepcije rastojanja i dubine, suženje perifernog vida, slabije rasuđivanje i donošenje odluka, dupliranje slike i nedostatak koordinacije mišića. Kod nekih ljudi ovakvi problemi javljaju se već posle jednog pića, iako je koncentracija alkohola u njihovoj krvi veoma mala.

Naočari za simulaciju uticaja narkotika simuliraju mnoge efekte konzumiranja narkotika ili preterane upotrebe legalnih lekova, kao što su dezorjentacija, izmenjena percepcija prostora, vrtoglavica, pad koncentracije, iskrivljenje slike, problemi sa pamćenjem i osećaj euforije.

U drugom delu Sajmu, u Medija centru održali smo edukativnu radionicu o pisanju CV-a. Od 2014. godine Omladina JAZAS-a Kragujevac sprovodi radionice za povećanje veština zapošljivosti mladih, čiji je neizostavni deo pisanje CV-a. Na ovaj način pripremamo mlade za tržište rada, razvijamo im veštine, učimo kako da se bore sa tremom i načinima predstavljanja sebe.

Početkom godine naši predavači su u saradnji sa Kancelarijom za mlade Kragujevac i Američkim kutkom Kragujevac realizovali obuku Job for future koja se upravo odnosila na pomenute teme. Video o utiscima polaznika možete pogledati ovde.

Poslednje ažurirano utorak, 03 april 2018 18:36
 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC