Follow us

Video klipovi

Imamo 20 gostiju na mreži
Dobrodošli Omladina JAZAS-a Kragujevac učestvovala na Javnoj raspravi o predloženim prioritetima u okviru ReLOaD programa
Omladina JAZAS-a Kragujevac učestvovala na Javnoj raspravi o predloženim prioritetima u okviru ReLOaD programa PDF Štampa El. pošta
Napisao Omladina JAZAS-a Kragujevac   
ponedeljak, 26 februar 2018 12:20

ReLOaD je regionalni projekat koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Zapadnom Balkanu i to u Albaniji, bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu* i Srbiji. Projekat je počeo 1. februara, 2017. godine i tokom tri godine cilj projekta je jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave (JLS) i civilnog društva širenjem transparentnog pristupa finansiranja organizacija civilnog društva (OCD) iz budžeta JLS u skladu sa strateškim prioritetima i potrebama stanovništva u zajednicama. Odabrano je 5 jedinica lokalne samouprave (JLS) sa kojima će se realizovati aktivnosti u Srbiji i to su (abecednim redom): Dimitrovgrad, Čačak, Kragujevac, Paraćin i Šabac.

Omladina JAZAS-a Kragujevac učestvovala je na javnoj raspravi o predloženim prioritetima u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u utorak, 13. februara. Pored OJKG na javnoj raspravi učestvovalo je više od 30 organizacija civilnog društva iz Kragujevca.

Kako trenutno, pored Nacionalne strategije za mlade 2015-2025, nijedan dokument ne prepoznaje važnost HIV preventivnih programa, OJKG najviše pažnje u toku javne rasprave posvetila je prezentaciji aktuelnog procesa izrade Nacionalne strategije za HIV/AIDS, kao i neophodnosti njenog spuštanja na lokalni nivo, naročito u oblasti mladih, a čije programe bi mogao podržati ReLOaD program.

Javna rasprava trajala je oko 2 časa, a rezultirala konkretnim konkursom za finansiranje prioriteta u Kragujevcu, koji se nalazi na sajtu Grada Kragujevca.

 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC