Follow us

Video klipovi

Imamo 36 gostiju na mreži
Dobrodošli Završena obuka mladih za lokalne inicijative
Završena obuka mladih za lokalne inicijative PDF Štampa El. pošta
Napisao Omladina JAZAS-a Kragujevac   
utorak, 21 februar 2017 14:12

Tokom tri dana, 17-19. februara, održana je obuka mladih ljudi iz deset odabranih opština koje će sprovoditi lokalne inicijative na teme od važnosti za mlade kao što su zdravlje, bezbednost, sport i aktivno učešće mladih. Ove aktivnosti facilitira Krovna organizacija mladih Srbije uz podršku Antidoping agencije Republike Srbije i Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta, a finansira Minstarstvo omladine i sporta.

Omladina JAZAS-a Kragujevac, u saradnji sa Udruženjem za društveni razvoj mladih "Interaktiv", srednjom školom "Nikola Tesla" iz Batočine i neformalnom grupom "Mladi kreativci" iz Batočine, sprovešće projekat Bezbednost u saobraćaju i prevencija bolesti zavisnosti.

Nakon što su učesnike i učesnice pozdravili predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Antidoping agencije Republike Srbije, Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta i KOMS-a, učesnici su započeli prvu sesiju gde su dobili osnovne informacije o osnovama borbe protiv dopinga u sportu, značaju fizičke aktivnosti i pravilnog načina ishrane za unapređenje zdravlja mladih, bezbednosti mladih, kao i aktivizmu, aktivnom učešću mladih, omladinskoj politici i instrumentima omladinske politike na lokalnom nivou.

Učesnici su takođe upoznati sa osnovama pisanja projekta, a na kraju obuke imali su zadatak da predstave svoje projektne ideje koje bi kasnije sprovodili u koordinaciji sa jedinicama lokalne samouprave, udruženjima građana i KOMS-om.

Naš tim predstavljali su Milica Jovanović i Damjan Radosavljević.

Galeriju fotografija možete pogledati na facebook stranici KOMS-a.

Poslednje ažurirano utorak, 21 februar 2017 14:35
 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC